Vinterns accessoarer

Kylan och vintern närmar sig sakta och det börjar absolut bli dags att förbereda sig och se till att man har alla de accessoarer som vintern kräver.

Mössa

Det påstådda faktumet att ungefär hälften av värme försvinner ut genom huvudet har visat sig vara en myt. Trots det så är det ingen tvekan om att en snygg mössa både kan göra utstyrseln snyggare och utevistelsen mer trevlig.

Halsduk

En högkvalitativ halsduk tar både och värmer och förhöjer hela din utstyrsel. De finaste halsdukarna brukar vara gjorda av kashmir, underullen från getter som lever i mycket kalla områden. Namnet kommer från en region med samma namn i norra indien men ullen tillverkas idag huvudsakligen i Mongoliet och andra östastiatiska länder.

I vissa fall kan det dock självklart även vara fördelaktigt att välja halsdukar av andra material. Allt från siden och linne till ull, bomull och syntetmaterial brukar kunna användas till olika effekt.  Sajten Neckwear har förutom ett passande namn även ett mycket bra utbud som bland annat involverar de ovan nämnda materialen samt många olika stilar.

Handskar

Inget material känns så genuint och långlivat som läder och skin. Genom att införskaffa ett par skinnhandskar av högre kvalitet så har man en accessoar som håller många år.

När du väljer handske bör du även tänka på hur du tänker använda dem. Om du kommer vara ute längre stunder i kallare väder så bör man se till att välja ett par handskar som är varmt fodrade med till exempel ull.