Tips för dina gamla smycken

Vi har nog alla ett eller, mer troligt, ett par smycken som för det mesta ligger och samla damm. Vi ser det titt som tätt men om vi bara tänker efter inser vi snabbt att det nästan aldrig används numera. Nu är det dags att göra något åt detta och det finns ett par olika alternativ.

Polera och ge det ny lyster

När man köper ett smycke är det ofta lite extra glans på grund av att det polerats. Men med tiden kommer denna effekt försvinna och smycket kanske börjar se matt och tråkigt ut. Om detta är anledningen till varför man inte använder det längre kan det ju lätt fixas genom att polera upp det igen.

Sälja smycken med ädelmetaller

Smycken i silver och guld har en grundläggande värde beroende på hur mycket av denna ädelmetall som det består av. Har man ingen plan på att använda smycket längre kan man åtminstone få en liten slant för det. Guldsmycken är speciellt vanligt att sälja just för guldvärdet, men det finns de som köper in andra ädelmetaller också.

Skänk bort det

Om dock smycket inte har något sådant värde men det känns fel att bara kasta bort det, kan man alltid välja att skänka bort det till en insamling av något slag. Med lite tur hamnar det i händerna på någon som får mer användning för det.