Ha kul med skönhetsprodukterna

Smink ska inte bara handla om professionalitet eller att allt ska vara så perfekt som möjligt. Du ska inte behöva följa varenda make up-trend eller köpa ett specifikt märke för det ska anses vara rätt. Smink ska vara kul!

Artistisk sminkning

Testa på att skapa något nytt med lite smink och ditt ansikte som canvas. Med lite träning kan du skapa vackra illusioner och skapa konst. Det finns dem som målar läpparna som tavlor, använder sig av okonventionella material eller försöker skapa en sminkning som får dig att se ut som någon annan.

Det krävs så klart träning och flera försök att få rätt effekt men tack och lov kan du använda dig av YouTube för att lära dig mer. Härma deras sminkningar och idéer till en början, för att förstå teknikerna och vad du behöver för redskap. När du känner dig redo behöver du bara använda deras videos som inspiration till dina egna skapelser.

Ovanliga produkter

Testa något nytt, köp lite ovanligare produkter och se om du kan använda dem när du ska ut på dansgolvet eller kanske bara ta en tur på stan. Det finns mängder med roliga saker att testa. Om du har lite ljusare hår kan du testa att byta hårfärg för en kväll och bli tufft rosahårig eller förföriskt blå.

Eller så kan du köpa lösögonfransar med fjädrar, nagellack som lyser i mörkret, läppstift som ändrar färg eller puder med ett starkt skimmer. Att leka med smink ger utlopp för din kreativa sida och du kan hitta nya sätt att uttrycka dig. Och framför allt kan du hitta nya produkter att älska!