Att välja rätt ögonskugga

Det är inte lätt att navigera i Ögonskuggedjungeln- men det finns knep!

Om man inte är van att använda sig av ögonskugga så kan det vara en riktigt jobbig terräng att sondera i. Ögonskuggor finns i en uppsjö av nyanser och det är absolut inte lätt att hitta rätt nyans, men om du bestämmer dig för vad i din outfit eller ditt utseende  som du vill framhäva som kommer det att bli betydligt mycket lättare att hitta precis rätt ögonskugga.

Konsultera med en professionell makeupartist

Känner du dig väldigt osäker när det kommer till smink så kan du alltid kontakta en makeupartist som kan ge dig värdefulla tips och råd. Om du vet med dig att du kommer att sminka dig i större delen av ditt liv så är det en bra investering så att du har bra koll på vilka produkter som är bra och inte.

Ta hänsyn till huden- välj alltid skonsamma produkter

När man använder sig av smink dagligen så är det viktigt att ta hänsyn till att huden är vårt största- men också kanske mest utsatta organ, se därför alltid till att bara använda dig av fräscha produkter som är skonsamma mot huden. Annars riskerar du att få dålig hy och orsaka oönskade skador på huden.

Önska dig nytt och fräscht smink när du fyller år

Om du fyller år snart så kan du passa på att önska dig nytt smink, bra produkter är ganska så dyra och det kan bli dyrt att fylla en sminkväska med egna ekonomiska medel. Om du planerar att gå på något event eller arrangemang som ett bröllop eller liknande så kan du alltid välja en ögonskugga som harmonierar med färgerna på ditt val av kläder. En enkel men stilfull klänning i en vacker nyans, rätt ögonskugga och några fina smycken kommer man riktigt långt på. Mer avancerat än så behöver det egentligen inte vara, på internet kan du hitta tips och inspiration på snygga håruppsättningar som du enkelt kan göra hemma själv eller med hjälp av en vän.