Att matcha sminket med din outfit

Ingen behöver ju övertalas att smink kan ge fantastiska resultat när man lägger ned lite tid och energi framför spegeln. Men det gäller också att använda rätt sortens smink och passande färger för att lyckas. Här kommer några snabba tips på vad du bör tänka på för att matcha sminket med din outfit och vad du bör tänka på.

Välj en färgpalett

Att blanda färger är både roligt och spännande. Men det gäller att vara försiktigt så du inte blandar allt för många färger samtidigt eller blandar färger som inte kompletterar varandra. De två enklaste sättet som kan rekommenderas till nybörjare är:

  • Välj färgglatt smink till huvudsakligen vita, svarta eller gråa kläder.
  • Välj mörkt smink till färgglada kläder.

Det är inte alls de enda två sätten att kombinera smink med kläderna, men de är en bra plats att börja på. Som du testar mer och mer kan du börja leta upp smink som kompletterar klädernas färger. Men vad du aldrig bör göra är att direkt matcha klädernas färg i sminket.

Med fokus på ögonen

Ögonen är dit våra blickar oftast förs dras när vi tittar på någon. Och det är varför du bör lägga ned lite extra tid på att få till perfekt. Tänk bara på att du inte endast kan matcha ögonskuggan med kläderna. Den måste även passa bra ihop med ögonfärgen. Ta tiden och lär dig vilka färger som matchar dina ögon. Titta sedan runt efter bra alternativ av ögonskugga. För att inte spendera allt för mycket på detta kan du använda sajter som BilligtMakeup.se.

Testa dig fram

När det kommer till att matcha färger finns det en hel del teori att förlita sig på. Men samtidigt kommer det inte alltid fungerar som du tänkt dig. Det är många faktorer som har ett finger med i spelet här och det bästa du egentligen kan göra är att skaffa dig praktisk erfarenhet bara genom att testa dig fram med olika färger. Börja med att sminka ansiktet och testa lite olika plagg för att se vad som verkligen fungerar bra .